LEVITACIJA - Tajna uzdizanja fizičkih objekata u zrak

Vračanje, proricanje, proročanstva, podizanje mrtvih, nadnaravno ozdravljenje i super-ljudske snage, samo su neki od brojnih slučajeva natprirodnih pojava koje nas okružuju ali se istodobno nalaze u samoj Bibliji opisane kao natprirodne pojave.

Levitacija


Dva događaja u Pismu promijeniti će percepciju onih koji smatraju Bibliju radikalnu vjersku djelatnost koje su oznake za sve paranormalne pojave kao čistog zla. Prvo poznato "čudo" Isus je činio za vrijeme velike oluje. Sveto pismo sasvim je adekvatno za portretiranje onog što se točno dogodilo:

''Pošto je nahranio mnoštvo, Isus odmah prisili učenike da uđu u lađu i da se prebace prijeko dok on otpusti mnoštvo. A pošto otpusti mnoštvo, uziđe na goru, nasamo, da se pomoli. Uvečer bijaše ondje sam. Lađa se već mnogo stadija bila otisnula od kraja, šibana valovima. Bijaše protivan vjetar. O četvrtoj noćnoj straži dođe on k njima hodeći po moru. A učenici ugledavši ga kako hodi po moru, prestrašeni rekoše: »Utvara!« I od straha kriknuše. Isus im odmah progovori: »Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!« Petar prihvati i reče: »Gospodine, ako si ti, zapovjedi mi da dođem k tebi po vodi!« A on mu reče: »Dođi!« I Petar siđe s lađe te, hodeći po vodi, pođe k Isusu. Ali kad spazi vjetar, poplaši se, počne tonuti te krikne: »Gospodine, spasi me!« Isus odmah pruži ruku, dohvati ga i kaže mu: »Malovjerni, zašto si posumnjao?« Kad uđoše u lađu, utihnu vjetar. A oni na lađi poklone mu se ničice govoreći: »Uistinu, ti si Sin Božji!'' (Matej 14, 23-33)

Hodanje po vodi je očito ''osvajanje'' gravitacijske sile nad tijelom, što je obično poznato kao levitacija. Najvažniji aspekt ovog događaja jeste činjenica da je Petar bio u mogućnosti levitiranja, ali je potonuo kada se suočio sa strahom (ljudska mana) od oluje. Ako to nije moć projicirana od strane Isusa, da li bi uspjeli kada je Petar bio u takvom nezavidnom položaju, plutajući iznad olujnog mora? To je malo vjerojatno, jer je On zapravo imao moć nad samom olujom, što se može vidjeti u ovom slučaju.

Ovaj istraživački rad namjerava pružiti dokaze da nisu svi od tih paranormalnih anomalija ispravno razumijevanje ili, potpuno pogrešno, od strane crkve i mainstream misli. Tu je već dugo jaz između crkve u tim naizgled natprirodnim stvarima i vjerovanjima mnogih drugih izvan sfere dogmatskog tumačenja.

Također, levitacija se dovodi i u vezu s demonskim opsjednućima, kao što se može vidjeti na slici levitacije Daniela Dunglasa Homea, jer očito, uz njega nije bio Isus Krist pa tako i na primjeru događaja koji se desio u Rusiji. U pitanju je jedna mala djevojčica koju je otac snimio kako levitira.

Znanost ovakve natprirodne fenomene najčešće objašnjava kao trikove i iluzije kojima se uz primjenu određenih sredstava stvara dojam levitiranja tijela ili predmeta, dok spiritualisti i religiozne zajednice vjeruju da je mistična levitacija rezultat nadnaravnog djelovanja.


Povezani članci

Paranormalno 7956899338941996479

Objavi komentar

emo-but-icon

Istaknuto

item