Napravite sami jedinstveni maslac od jabuka i đumbira

Ukoliko imate malo jabuka i đumbira predlažemo da od toga odmah napravite jedinstvenu, veoma ukusnu kombinaciju, i napravite domaći namaz...



Uz ovaj recept možete sami napraviti ukusni maslac od jabuka i đumbira.

Sastojci (za dvije manje teglice):

2 kg jabuka
250 ml soka od jabuke
125 g smeđeg šećera
prstohvat svježe blendiranog đumbira

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stupnjeva, a u tavi pomešajte sve sastojke i propržite ih na srednje jakoj vatri. Pržite oko 25 minuta, sve dok jabuke ne omekšaju, pa ih zatim stavite u blender i usitnite.

Premjestite ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, a zatim sastružite dno pleha kako jabuke ne bi zagorele.


Ponavljajte istu radnju svakih dvadesetak minuta, a sve zajedno pecite oko 2 i po sata, dok jabuke ne postanu lijepo karamelizirane. Potpuno ohladite, a onda premjestite u frižider, gde ih možete držati i do nedelju dana.

Povezani članci

Zdravlje 5458359087182979980

Objavi komentar

emo-but-icon

Istaknuto

item