Što Baba Vanga predviđa za 2023. godinu?


Baba Vanga, bugarska mističarka koja je proslavila slavu tijekom Drugog svjetskog rata, poznata po svojoj navodnoj sposobnosti predviđanja budućnosti, uspoređivana je s Nostradamusom. 

Mnogi su vjerovali da je predvidjela događaje kao što su 11. rujna i uspon Donald-a Trump-a. Iako Baba Vanga nije službeno bilježila svoja proročanstva, postoje navodi o nekim posebnim predviđanjima vezanim uz 2023. godinu. Međutim, još uvijek postoje rasprave o tome što je ona stvarno rekla i što nije.

Razorna solarna oluja? 
Jedno od najalarmantnijih predviđanja za 2023. koje se pripisuje Babi Vangi odnosi se na solarnu oluju koja bi mogla imati kobne posljedice. 

Izraz 'solarna oluja' može se odnositi na nekoliko pojava na površini sunca, uključujući solarne baklje i izbacivanje koronarne mase. Potonje su goleme erupcije plazme koje mogu dosegnuti Zemlju, uzrokujući geomagnetske oluje koje bi potencijalno mogle spržiti električne mreže i uzrokovati široku pustoš. 

Najdramatičniji primjer u zabilježenoj povijesti bio je Carringtonov događaj iz 1859. Nazvan po britanskom astronomu Richardu Carrington-u, srušio je telegrafske mreže i čak izazvao požare i strujne udare.Kad bi se takav događaj dogodio danas, u našem elektrificiranom svijetu, učinci na komunikacije, usluge i svakodnevni život bili bi gotovo nesagledivi. 

Doista, stručnjaci vjeruju da bi šteta nanesena svjetskoj infrastrukturi mogla dovesti do nestanka električne energije koji bi trajali godinama, izazivajući društveni kaos i uzrokujući vrtoglavicu na financijskim tržištima koja bi zasjenila sve dosad viđeno. S pozitivne strane, barem bi aurora izgledala nevjerojatno. 

Promjena Zemljine orbite? 
Može li se putanja kojom Zemlja ide oko Sunca promijeniti 2023.? Ovo je posebno fascinantno proročanstvo za 2023. i ono koje će imati posljedice za sve nas.

Naš planet putuje 584 milijuna milja oko sunca svake godine, epsko putovanje koje je eliptično – u obliku ovala, a ne savršenog kruga. 

Na precizan oblik ovala utječu gravitacijske sile drugih planeta, što znači da se Zemljina orbita može pomaknuti i mijenja. Međutim, takve se promjene odvijaju ciklički kroz mnogo tisuća godina. Učinci čak i suptilnih, sporih promjena mogu biti ozbiljni. Na primjer, teoretizira se da je pomak orbite pridonio paleocensko-eocenskom termalnom maksimumu, razdoblju intenzivnog globalnog zatopljenja koje se dogodilo prije gotovo 56 milijuna godina. Ako bi se radikalni pomak dogodio tijekom jedne godine, iz bilo kojeg razloga, učinci bi bili apokaliptični. Moguće je skokovite temperature i razine zračenja, sa strašnim posljedicama za okoliš. I to ostavlja po strani mogućnost da bi pomak orbite na koji je nagovijestila Baba Vanga mogao biti uzrokovan udarom asteroida, što bi mogao biti događaj na razini izumiranja. 

Zločin biološkim oružjem? 
Također je rečeno da je Baba Vanga imala viziju testiranja biološkog oružja koje je izvršila velika država 2023. 

Ovo je nedvojbeno jedno od visceralno uznemirujućih predviđanja koje je proročica ikad dala. Također se čini relevantnim za trenutni, uzavreli geopolitički kontekst. 

Nemoguće je znati koji je narod Baba Vanga imala na umu, a nije jasno ni koliki bi mogli biti razmjeri takvih eksperimenata. 

Može li to uključivati ​​nakupljene viruse? Možda neka varijanta s oružjem koja riskira bijeg iz laboratorijskog okruženja? Čak i da do takvog curenja nije došlo, ovakvi bi eksperimenti vjerojatno prekršili Konvenciju o biološkom oružju, koja zabranjuje razvoj i proizvodnju otrova i agenasa. 

Za to postoji presedan, jer su zemlje, uključujući Sovjetski Savez i Irak, ranije prekršile Konvenciju. Sve ovo čini zastrašujuće štivo. 

Srećom, kao što smo ranije primijetili, predviđanja Babe Vange su zagonetna i nemoguće ih je provjeriti, a mnoga druga njezina navodna viđenja su osporena. Nadamo se da će i oni biti odbačeni do kraja godine.

Povezani članci

Proročanstva 1619184111689255410

Objavi komentar

emo-but-icon

Istaknuto

item