DREVNI VANZEMALJCI: Otkrivena skrivena komora u "Velikoj piramidi"

DREVNI VANZEMALJCI: Otkrivena skrivena komora u "Velikoj piramidi"

Velika Piramida Gize, jedna od Sedam čuda svijeta, stoji već preko 4.500 godina kao svjedok arhitektonskog i inženjerskog znanja starog Egipćana. Piramida, koja je sagrađena za faraona Hufua, sastoji se od preko dva milijuna kamenih blokova i vjeruje se da je trebalo oko 20 godina da se sagradi. Unatoč svom starosti i prolazu vremena, piramida ostaje jedna od najmističnijih i najenigmatičnijih struktura u povijesti.

Nedavno su se pojavile tvrdnje da je u piramidi otkrivena skrivena komora. Tim znanstvenika vodio je Kunihiro Morishima s Nagoya University u Japanu, koji je u studenom 2017. godine objavio da su koristili muonsku radijografiju kako bi otkrili dosada nepoznatu komoru unutar piramide. Prema timu, komora se nalazi iznad Velike galerije piramide i ima oko 30 metara duljine i 5 metara širine.

Rezultati tima nisu neovisno potvrđeni i susreli su se sa skepticizmom mnogih stručnjaka u području egiptologije. Neki su istaknuli kako je Velika Piramida već dugi niz godina istraživana i pregledavana od strane istraživača, te da su već mnogi od njenih komora i prolaza otkriveni. Drugi su upitali valjanost metoda tima, ističući kako je muonska radijografija relativno nova i neprovjerena tehnologija kada je riječ o traženju skrivenih komora unutar starinskih struktura.

Međutim, do daljnjeg dokaza i potvrde otkrića, ostaje samo kao hipoteza i nada da će se u budućnosti napraviti nova otkrića. Također je važno napomenuti da je proces iskopavanja i istraživanja piramide kompleksan i osjetljiv posao koji zahtijeva veliku pažnju i stručnost, jer bilo kakva šteta uzrokovana strukturi mogla bi imati ozbiljne posljedice. 

Zaključno, tvrdnje o otkrivanju skrivene sobe u Velikoj piramidi u Gizi nisu potvrđene od strane glavnih egiptologa i arheologa. Rezultati istraživanja tima znanstvenika kojeg vodi Kunihiro Morishima nisu neovisno verificirani i susreli su se s sumnjom od strane mnogih stručnjaka iz područja. Velika piramida ostaje jedna od najtajanstvenijih i najenigmatičnijih struktura u povijesti, a mnogi su željni saznati više o potencijalnoj skrivenoj sobi i koje tajne može skrivati.

Povezani članci

misterije 5268902879183065998

Objavi komentar

emo-but-icon

Istaknuto

item