TOP 5 Najpoznatijih tajnih društava na svijetu

Misteriozni rituali tajnih društava već stoljećima fasciniraju ljude širom svijeta.

Tajna društva bila su zanimljiva mnogim ljudima tokom povijesti i to uglavnom zbog tajnovistosti koja ih okružuje. Mnogi gledaju na ova društva kao na zle organizacije, ne samo zato što je nepoznato (koliko-toliko) što se dešava iza njihovih zatvorenih vrata, već zato što navode ljude ka preispitivanju njihovih planova koji idu od političkih do religioznih. Međutim, sva ta tajna društva imaju jednu stvar koja im je zajednička – oni ispunjavaju planove nekih od najmoćnijih ljudi na svijetu.
Ovo su neka od najinteresantnijih i najmisterioznijih tajnih društava na svijetu.

Ordo Templi Orientis

O.T.O. je osnovan početkom 20. stoljeća i to je međunarodna religiozna bratska organizacija koja ima oko +3.000 članova. Vođeni su religioznim sistemom koji se zove Zakon Telme, koji u suštini kaže da sve što radiš radiš iz ljubavi. Rituali su veoma stilizirani i obuhvaćaju prizivanje egipatskih bogova i demona, a u ritualu učestuje i gola svećenica. Druge bizarne prakse koje obavljaju uključuju učenje o obožavanju falusa i magije masturbacije.

Lubanja i kosti

Ovo društvo je osnovalo 1832. godine pet studenata Yale-a, a danas je to jedno od najtajnijih društava u Americi. Njegovi članovi su, između ostalih, John Kerry, trenutno državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država, i poslednje tri generacije obitelji Bush. Mnogi misle da ovo društvo kontrolira i vodi najbogatiju i najmoćniju političku elitu. Nije tajna tko su članovi ovog društva ali i dalje je obavijeno velom tajne što oni rade iza ''zastora'', što nastavlja uzrokovati svakakve spekulacije. Članstvo se regrutira svake godine ali ritual uključivanja u društvo je prilično neozbiljan kao što se moglo vidjeti na snimcima koji su krišom snimljeni 2000. i 2001. godine.

Iluminati

Iluminati su najpoznatije tajno društvo u povijesti osnovano 1. svibnja 1776. godine od strane humanista koji su podržavali slobodan govor i koji su stavljali akcenat na racionalizmu i kritičkom razmišljanju nasuprot religioznim dogmama i doktrinama tadašnjeg svijeta, što je učinilo da budu veoma nepopularni među moćnicima tog doba te su se raspali 1785. godine. Međutim, mnogi veruju da je društvo preživjelo i da podzemnim kanalima utječe na neke od najzačajnijih događaja današnjeg doba.

Slobodni masoni

Ova grupa nastala je u 17. stoljeću, njeni članovi su samo muškarci, a među njima su bili i Winston Churchill te Benjamin Franklin, a od poznatih Hrvata masoni su bili i Sigismund Gondola (Gundulić), zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac, član lože Mudrost, čiji je utemeljitelj grof Ivan Drašković, a jedan od “braće” bio je i biskup Josip Galjuf, dr. Ante Dražić, Mihovil Abramović (arheolog), Ivo Andrić (književnik i nobelovac), Gustav Krklec (pjesnik) itd. U javnosti njihovo djelovanje je uglavnom ograničeno na pomaganje mnogih dobrotvornih akcija, ali u privatnosti se ne zna o čemu oni raspravljaju na svojim sastancima. Da biste prisustvovali njihovim sastancima potrebno je da znate određene znakove i načine rukovanja. Da biste postali mason mora vas preporučiti netko tko već jeste mason. Procjenjuje se da ma oko 6 miliona masona širom svijeta, mnogi od njih su veoma moćni ljudi.

Red Devet Kuteva

Ovo je sotonistički red koji je osnovan u Velikoj Britaniji, 80-ih godina 20. stoljeća. Ova grupa vjeruje u postizanje osobnog savršenstva i vrhunske mudrosti kroz obožavanje demona i Lucifera (Sotone) osobno. Trenutno je red organiziran u tajnim prostorijama koje se nalaze svuda po svijetu. Cilj grupe je osvoji i preobrati "obično" društvo tako što će uništiti slabe, a oni veruju da se to može desiti putem ljudske žrtve.

Povezani članci

Tajna Društva 3442145700738665439

Objavi komentar

emo-but-icon

Istaknuto

item